esmaspäev, 18. veebruar 2013

Taevased kodud, igavesed perekonnad - Thomas S. Monson

Mõned mõtted 2006. aasta veebruaris toimunud ülemaailmselt juhtide koolituse koosolekult, terviktekst  http://www.lds.org/library/display/0,4945,6562-1-3363-189,00.html , soovitan! 

Minu nopped:
"Kodu on midagi palju enamat kui üksnes puit-, tellis- või kivihoone. Kodu luuakse armastuse, ohverduse ja austusega. Me ehitame oma kodu omal vastutusel. Me peame ehitama targalt, sest igavik ei ole lühireis. Saab olema vaikust ja tuult, päikest ja varje, rõõmu ja kurbust. Aga kui me tõeliselt püüame, saab meie kodu olla tükike taevast siin maa peal. Meie mõtted, meie teod, meie elu ei mõjuta üksnes meie maise rännaku edukust, vaid märgistavad ka teed meie igaveste eesmärkideni."

"Mõned põlvkonnad tagasi ei suutnud keegi ettegi kujutada seda maailma, kus me nüüd elame ja siin ettetulevaid probleeme. Meid ümbritseb kõlvatus, pornograafia, vägivald, narkootikumid ja hulk muid pahesid, mis vaevavad tänapäeva ühiskonda. Meie üleskutseks, isegi kohustuseks on mitte ainult hoida ennast „maailmast reostamatuna,” (Jakoobuse 1:27) vaid juhatada ka oma lapsed (ja teised, kelle eest me vastutame,) turvaliselt läbi meid kõiki ümbritseva tormise patumere, et saaksime naasta ühel päeval elama oma Taevase Isa juurde."

"Oma pere koolitamine nõuab meilt juuresolekut, aega ja parimaid jõupingutusi. Et meie koolitus oleks tõhus, peame olema oma pereliikmetele usaldusväärseks eeskujuks ja meil peab jaguma aega nii nõuandmiseks ja juhatamiseks kui ka iga pereliikmega omaette olemiseks."

"Me võime mõelda millelegi kuni surmani, aga üksnes siis, kui see mõte meid tegutsema ajendab, õnnistame me inimeste elu."


Kommentaare ei ole: