pühapäev, 17. märts 2013

The Greatest Challenge in the World—Good Parenting

http://www.lds.org/general-conference/1990/10/the-greatest-challenge-in-the-world-good-parenting?lang=eng&media=video 

Järeldan, et me pole ainus pere peadmurdmas selle üle kuidas kasvatada oma lastest head inimesed. 

Tegime täna lapsevanematena ajurünnaku, et mis omadusi me siis kõige olulisemateks peame.  Esimese hooga tuli see nimekiri siis järgmine.  Soovime, et meie lapsed oleksid ausad, õnnelikud, arukad, vooruslikud,sihikindlad, lahked, töökad, kannatlikud, viisakad, abivalmid, tänulikud ja endurance(kõik sellele inglise keelsele sõnale vastavad eesti keelsed omadussõnad).  Tegelikult on neid omadusi mida arendada veel palju rohkem. Muidugi teeb meile rõõmu kui meie lapsed on sõnakuulelikud ja peavad kinni Jumala käskudest.  

"The teaching, rearing, and training of children requires more intelligence, intuitive understanding, humility, strength, wisdom, spirituality, perseverance, and hard work than any other challenge we might have in life."   Head märksõnad, minu meelest.

"To have successful homes, values must be taught, and there must be rules, there must be standards, and there must be absolutes."  Kõigist neljast kirjutan põhjalikumalt edaspidi.

"Among the other values children should be taught are respect for others, beginning with the child’s own parents and family; respect for the symbols of faith and patriotic beliefs of others; respect for law and order; respect for the property of others; respect for authority." Ma arvan, et kõik lapsevanemad tahaksid, et nende lapsed oleksid igati korralikud ja seaduskuulekad.  Nii lihtne on teisi kritiseerida, kommenteerida, ignoreerida.  Emade-isade hoiakutest sõltub suurel määral see, kuidas lapsed asju näevad, millised saavad olema nende hoiakud. 

Mulle meeldib see mõte, et lapsevanemaks olemine on privileeg, millega kaasneb vastutus. Üritame lapsevanematena olla rohkem sellised, nagu me sooviksime et oleksid meie lapsed:) (Ja muide avastasime, et täpselt selline, täiuslik, on Koit.) Väikestelt lastelt on nii palju õppida!



Kommentaare ei ole: