kolmapäev, 27. märts 2013

Perekond: läkitus maailmale I lõik

Sel nädalal oleme perena süvitsi lugenud "Perekond: läkitus maailmale."  https://www.lds.org/topics/family-proclamation .  See läkitus loeti ette 23. septembril 1995 aastal Abiühingu üldkonverentsil.  Minu jaoks on sel alati eriline tähendus olnud, esimesest korrast saadik, kui ma seda umbes 14 aastat tagasi lugesin. Meie peret on see päris kindlasti tugevdanud.  See on sõnum Taevaselt Isalt. 

"Meie, viimse aja pühade Jeesuse Kristuse Kiriku Esimene Presidentkond ja Kaheteistkümne Apostli Nõukogu, kuulutame pühalikult, et abielu mehe ja naise vahel on Jumala poolt seatud ning et perekond on kesksel kohal Looja plaanis seoses Tema laste igavese saatusega." 

Mida rohkem ma õpin Jumalat ja Tema plaani tundma, seda enam mõistan, kuidas kõik on seotud perekondadega.  Ta on andnud meile võimaluse elada siin surelikkuses perekondadena.  Tänu Jeesuse Kristuse lepitusele võime elada igavesti perekondadena.  Henry B. Eyring on öelnud "Igavene elu tähendab - saada Isa sarnaseks ja elada õnnes ja rõõmus peredena igavesti."  Peresuhted on meie selle elu kõige tähtsamad suhted.  Pereringis võime me tunda kõige suuremat rõõmu ja kurvastust.  Meid pannakse proovile ja ülendatakse.  Perering on koht, kus tunda ennast turvaliselt, toetatult, armastatult.  Pereringis võib teha vigu, nendest õppida ja uuesti paremini püüda. 

Kõige olulisemad asjad mida Viimse Aja Pühade Jeesuse Kristuse Kiriku liige selles elus teeb on:
1.  abiellumine õige inimesega, õiges kohas, õige volituse saanud preesterluse hoidja poolt
2.  abielulepingu täielik ja pühalik kinni pidamine.

Kiriku liikmena usun ma, et abielu on tõesti Jumala poolt seatud ja templiabielu võimaldab meil nautida igavese abielu ja perekonna õnnistusi. Teadmine igavese perekonna võimalikkusest annab meie surelikul elule sihi ja lootuse.  Igavese elu seiskohalt peaksime väga hoolikalt ja palvemeelselt valima kellega soovime  veeta terve igaviku.

Ma olen nii tänulik, et minu kallis abikaasa järgis Vaimu õhutust ja tuli teisele poole maakera, et mind leida.  Olen rõõmus, et tal oli julgust rääkida mulle igavese abielu võimalikkusest. 
Me oleme varsti 15 aastat koos olnud ja ikka veel armunud:)  Ta on hea mees, kes teenib elatist meie perele, hoolib ja hoolitseb, teeb tihtipeale veel palju rohkem, kui soovida võiks.  Näiteks ärkab keset ööd, et lapsele meelehead teha, kuigi peab hommikul tööle kiirustama.  Muidugi ei ole me kumbki täiusikud, aga mida enam pöörame tähelepanu üksteise tugevustele, seda enam jäävad märkamatuks vead.  Tõeline armastus on protsess.   Armastus vajab aega.

President Kimball andis noortele järgnevat nõu. "Love in marriage trancends sex. Your love, like a flower, must be nourished. There will come a great love and interdependence between you, for your love is a divine one. It is deep, all-inclusive, most comprehensive. It is not like that association of the world which is misnamed love, but which is mostly physical attraction. . . The love of which the Lord speaks is . . . faith, confidence, understanding, and partnership. It is devotion and companionship, parenthood, common ideals and standards. It is cleanliness of life and sacrifice, and unselfishness. This kind of love never tires nor wanes. It lives on through sickness and sorrow, through prosperity and privation, through accomplishment and disappointment, through time and eternity . . . You must live and treat each other in a manner that your love will grow. Today it is a demonstrative love, but in the tomorrows of ten, thirty, fifty years it will be a far greater and more intensified love, grown quieter and more dignified with the years of sacrifice, suffering, joys, and consecration to each other, to your family, and to the kingdom of God."

Ma loodan, et iga meie laps valmistub hoolikalt ja ootab innukalt oma abielu ja perekonna loomist.  Ma loodan, et neil on tulevikus koos oma õigemeelse abikaasaga soov kasvatada  ka oma lapsed üles evangeeliumi põhimõtteid järgides ja oma lepinguid austades.  Elus ei ole tõepoolest midagi rahuldust pakkuvamat kui koos oma abikaasaga eesmärkide poole püüelda. 

Sattusin täna lugema ühte väga head kirjutist sama teema kohta http://www.misfitcygnet.com/2011/03/countering-sexualization-in-society-two-ways-to-turn-the-tide/

Kommentaare ei ole: