neljapäev, 6. veebruar 2014

Berdi vahva sünnipäev :)

Bert sai 8. aastaseks.  Meie peres on see hästi tähtis sünnipäev.  Viimse aja pühadena usume, et see on vanus, mil laps saab vastutusealiseks.  Kuni selle vanuseni on kõik lapsed Jumala silmis süütud, ilma patuta.  Kui nad teevad midagi, mida me nimetame pahanduseks, siis ei vastuta nad oma tegude eest ja kui nad peaksid surema saavad nad Jumala juurde tänu Kristuse lepitusele.  Sellepärast ei ristita meie kirikus alla 8. aastaseid lapsi. 
Mõni nädal tagasi oli Berdil kogudusejuhatajaga intervjuu ja ta sai teada, et ta on valmis tegema Jumalaga ristimislepingut.  Ootame nüüd seda sündmust põnevusega.
Püüdsime igatahes teha selle erilise sünnipäeva igal moel meeldejäävaks:)  Usun, et see õnnestus, sest enne sünnipäevaõhtul magama heitmist tuli Bert minu juurde ja tänas, et teda nii palju üllatasime. 
Mis me siis tegime.
Puhusime täis kaheksa õhupalli, iga sisse panime ühe üllatustegevuse - lumest meisterdamine, massaaž, lõbus teaduskatse, panga külastus, lauamängu mängimine, filmi vaatamine, pere üllatustegevus, kutsekaartide valmistamine(ristimiskoosolekuks).  Üllatustegevuseks oli perega bowlingus käimine:)  Traditsiooniliselt sõime sünnipäevalapse lemmiktoitu, milleks seekord oli pitsa.  Hommikul äratasime Berdi lauluga ja seejärel sõime torti.  Oli hästi tore ja tegus päev!  Vahva oli veel see, et meiepoolseks kingituseks oli seekord aeg, mitte mingi asi.  Vanaemalt ja tädidelt sai ta toredad kingitused, sellised mida oligi soovinud.  Lisaks veel vanavanaemalt natuke sünnipäevaraha:)  Usun, et uuele traditsioonile sai elu sisse puhutud!

Kommentaare ei ole: