teisipäev, 21. mai 2013

Võililled!

Eile, ilusa päiksepaistelise ilmaga, pakkusin väikestele poistele, et ehk nad tahavad võililleõisi siirupi jaoks korjata.  Muidugi nad tahtsid!  See oli nii armas kuidas nad mööda hoovi ringi siblasid ja õisi noppisid.  (Hiljem tuli veel ka naabritüdruk appi,  ta on alati nii abivalmis!) 
Kuna ma ei leidnud kuidagi üles seda retsepti, mille järgi ma varem olen siirupit keetnud, otsisin internetist uue.  Täna keetsin valmis...ja see on nii ilus:)


Aili Paju Võilillesiirup Koguge 8 peotäit võililleõisi, pange keedupotti, lisage 1,5 l keevat vett, maitsestamiseks mustasõstra- ja kirsilehti ning laske seista kaane all 12–18 tundi.
Seejärel kurnake vedelik, lisage soovi järgi 0,5–0,75 kg suhkrut ja pange vedelik nõrgal tulel keema. Pooleteise-kahe tunni jooksul valminud siirup valage purki ja pange külma. Tarvitage enne sööki üks-kaks supilusikatäit päevas. 

Kommentaare ei ole: